Кристиан Костов донесе най-големия успех на България в историята на песенния конкурс Евровизия. Българската песен „Beautiful Mess” е на второ място в най-голямото музикално събитие в Европа. Тази позиция то извоюва както при гласуването на журито, така и при телефонното гласуване. Максималните 12 точки за България бяха присъдени от 4 страни – Македония, Норвегия, Естония и Беларус. В първото си интервю пред БНТ, минути след края на шоуто, Кристиан благодари на всички българи, които се обединиха и дадоха своя вот за него.

„Много съм горд, че българитe се радват, но трябваше ние да спечелим, защото заслужавахме. Не съжалявам за победата на Салвадор, но съжалявам, че не донесох победа за България. Ние не сме малки, България не е малка, ние сме победители” – сподели българският представител.

Тази нощ, по време на финала на Евровизия 2017, на първо място се класира Салвадор Собрал от Португалия с песента „Amar Pelos dois”.

Кристиан Костов записа най-доброто постижение за България в песенния конкурс.  Миналата година Поли Генова класира България на 4-то място. През 2007 година Елица Тодорова и Стоян Янкулов постигнаха първия успех за страната  ни с 5-та позиция.