Победителката на X Factor UK 2015 – Луиза Джонсън, която се превърна не само в откритие за Великобритания, но и за световната поп сцена, ще пристигне в България в началото на следващата седмица, за да преживее отново емоцията на музикално шоу № 1. Този път звездата ще влезе в ново амплоа, включайки се в избора на кандидатите за голямата сцена в X Factor България.

Британската изпълнителка ще бъде специален гост на Саня Армутлиева в ключов момент от новия сезон на шоуто, което стартира на 10 септември от 20:00ч. в ефира на NOVA. Именно къщите на съдиите ще предрешат съдбата на отборите на Саня, Любо, Заки и Криско, които ще се изправят пред тежък избор, в компанията на доказали се изпълнители.

Луиза Джонсън печели 12-тото издание на X Factor UK на 17-годишна възраст, превръщайки се в най-младия участник в историята на шоуто до този момент.  Изпълнението на финала с ментора й - Рита Ора, и песента „And I'm Telling You I'm Not Going”, е летящ старт за кариерата на младата певица. Сингълът на победителя – “Forever Young” (оглавява мигновено британските поп класации. Вижте видео от изпълнението тук: https://youtu.be/WvzjdkY_tlk.

През 2016 г. Джонсън има специално участие в сингъла на Clean Bandit – Tears (https://youtu.be/dc-nyGo0aC8), а в края на годината излиза и вторият й солов сингъл So Good (Вижте официалното видео тук: https://youtu.be/svhGUlB9V5U).  В началото на 2017 г. Луиза атакува световните класации с "Best Behaviour", който става № 1 в редица европейски чартове, както и един от най-големите хитове на лятото (Вижте видеото тук: https://youtu.be/1sA7Ojgzzus)

Тази есен шоуто, което създава истински звезди, ще се завърне със спиращи дъха изпълнения, музикални битки и съдбоносни решения. Бъдете част от „Сътворението на звездите”, не пропускайте големия старт на музикално шоу №1 X Factor  - 10 септември, 20.00 ч. само по NOVA.

Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата (https://nova.bg/shows/view/22/x-factor/), както и на FB страницата на предаването X Factor Bulgaria (https://www.facebook.com/xfactorbulgaria/).