През 1996 година Джони Кеш записва кавър версия на хита на Soundgarden -  “Rusty Cage”, която е написана от фронтмена на групата Крис Корнел. Песента влиза в отличения с Грами албум на Кеш - ‘Unchained’. Двадесет години по-късно, Крис Корнел отваря нова страница в това уникално музикално сътрудничество като създава песента “You Never Knew My Mind” по текст на Джони Кеш. Ръкописът на стихотворението е открит от Джон Картър Кеш,  малко след смъртта на кънтри легендата.

Крис Корнел записва песента в историческото студио „Cash Cabin Studio“ в Хендерсънвил, Тенеси. “You Never Knew My Mind” е сред последните солови записи, реализирани от Крис Корнел.

“You Never Knew My Mind” е част от предстоящия албум „Johnny Cash: Forever Words“ – един проект с нови песни, създадени по неиздавани стихове, текстове и писма на Джони Кеш и изпълнени от изключителни музиканти. Албумът излиза на 06/04 и у нас ще бъде издаден в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. „Johnny Cash: Forever Words“ е творчески триумф от различни артистични колаборации, увенчан в 16 песни. Музиката е дело на изключителен екип от музиканти, сред които Крис Корнел, Ръстън Кели & Кейси Мъсгрейв, Розан Кеш, Карлийн Картър, Alison Krauss & Union Station, Брад Пейсли, Крис Кристоферсън & Уили Нелсън, Елвис Костело и други.

„Johnny Cash: Forever Words“ ще бъде наличен на физически носител (CD, 2LP винил) и в дигитален формат за даунлоад и стрийминг.

“You Never Knew My Mind” направи ексклузивна световна премиера вчера (26/02) в деня,  в който Джони Кеш щеше да отбележи 86-ия си рожден ден. Премиерата се състоя в шоуто на Зейн Лоу „Beats 1“ в платформата Apple Music.

Слушайте “You Never Knew My Mind” тук: https://JohnnyCash.lnk.to/FWPlaylistma
Вижте откъс от интервюто с Крис Корнел по време на записите на песента:  https://JohnnyCash.lnk.to/CornellFCCma

След смъртта на Джони Кеш и Джун Картър Кеш, синът им Джон Картър Кеш, който е копродуцент на албума Johnny Cash: Forever Words получава „чудовищно количество личен архив“ (според  собствените му думи) с непубликувани ръкописи – стихове, текстове, поеми и писма, писани от Джони Кеш през целия му живот.


“Запознах се с Крис Корнел в бекстейджа след концерт на баща ми в Сиатъл в началото на 90-те години. Крис беше негов фен. Когато започнахме работа по албума, се свързах с него с молба да се присъедини към проекта. Той каза, че е развълнуван и поласкан от поканата. Крис имаше изключително отношение към текстовете на баща ми и в създаването на 'You Never Knew My Mind' той преплете собствения си житейски път с неговия по възможно най-честния начин за един артист“. – споделя Джон Картър Кеш.


„Johnny Cash: Forever Words“, записан в „Cash Cabin Studio“ в Хендерсънвил, Тенеси, е музикалният спътник на бест-селъра "Forever Words: The Unknown Poems" – книгата с непубликувани до момента стихове на Кеш. Книгата излиза през 2016-та година с редактор носителя на наградата Пулицър – Пол Мълдун. През последните 60 години, думите на Джони Кеш са преминали редица културни, духовни и идеологически граници. Той е не само изпълнител на велики песни, но и разказвач на универсални истини за справедливост, вяра, любов и независимост. В този дух и принципи е създаден и албумът Johnny Cash: Forever Words.


„Johnny Cash: Forever Words“ съдържание:

1. Forever/I Still Miss Someone - Kris Kristofferson and Willie Nelson

2. To June This Morning - Ruston Kelly and Kacey Musgraves

3. Gold All Over the Ground - Brad Paisley

4. You Never Knew My Mind - Chris Cornell

5. The Captain's Daughter - Alison Krauss and Union Station

6. Jellico Coal Man - T. Bone Burnett

7. The Walking Wounded - Rosanne Cash

8. Them Double Blues - John Mellencamp

9. Body on Body - Jewel

10. I'll Still Love You - Elvis Costello

11. June's Sundown - Carlene Carter

12. He Bore It All - Dailey & Vincent

13. Chinky Pin Hill - I'm With Her

14. Goin', Goin', Gone - Robert Glasper featuring Ro James, and Anu Sun

15. What Would I Dreamer Do? - The Jayhawks

16. Spirit Rider – Jamey JohnsonJohnnyCashForeverWords.com

JohnnyCashOnLine.com

LegacyRecordings.comWEBSITE: http://johnnycashonline.com/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/johnnycash/

TWITTER: https://twitter.com/JohnnyCash

NEWSLETTER: http://johnnycashonline.com/newsletter-signup/