Преди месец Чайлдиш Гамбино пусна едновременно два нови сингъла в платформите - Summertime Magic и Feels Like Summer. Феновете полудяха по песента, включително и редица знаменитости, сред които Риана, която танцува на парчето по улиците на Хавана.

Американският актьор, комик, сценарист, рап изпълнител и DJ - Доналд Глоувър разбуни духовете в Америка и по целия свят тази година с музикалното си алтер его - Childish Gambino. Видеото към сингъла "This Is America" взриви интернет пространството, редица медии обявиха Чайлдиш Гамбино за гений, а "This Is America" за „сатиричен шедьовър“. Видеоклипът е заснет в голям склад, в който Чайлдиш Гамбино танцува заобиколен от танцьори в ученически униформи. Хореографията се редува със сцени на брутални убийства и размахване на оръжия. Видеото е изпълнено с различни послания, които засягат теми като насилието в Америка, полицейската бруталност, расовата дискриманиция и мястото на чернокожите артисти в шоу бизнеса. Видеоклипът с режисьор Hiro Murai ("Атланта") е вече сред музикалните феномени на 2018-та година с рекордните 63 милиона гледания само за 5 дни.

Доналд Глоувър е сред звездите на телевизионния сериал „Атланта“ и в новия филм от „Междузвездни войни“ - "Solo: A Star Wars Story". Като Чайлдиш Гамбино той спечели Грами миналата година за най-добро традиционно R&B изпълнение за песента "Redbone".

На състоялите се неотдавна видеомузикални награди на MTV, Чайлдиш Гамбино беше номиниран в цели 7 категории като спечели три отличия за видеото към ‘This Is America’: за най-добра режисура, най-добра хореография и най-добро видео с послание.