Съвременният британски пианист и композитор Alexis Ffrench представи новия си студиен проект, озаглавен „Evolution“ (Вирджиния Рекърдс/Sony Music). В подкрепа на новия албум, артистът публикува в канала си във VEVO/YouTube и видео към творбата за соло пиано от проекта - „Moments“.

Албумът ‘Evolution’ е наличен на CD в онлайн магазина musicmall.bg тук: http://www.musicmall.bg/product.php?id=4156

‘Evolution’ оглави и класацията за физически продажби на Amazon.com във Великобритания:

Новият албум на Alexis Ffrench – ‘Evolution’ – е зашеметяващ в музикално отношение като композиции, аранжименти и гост музиканти. В проекта участват нашумялото елeктро-фолк дуо от Бостън - Tall Heights, Филхармоничният оркестър на Прага под диригентската палка на Адам Клеменс и именитата холандска арфистка от южнокорейски произход Лавиния Майер.

В ‘Evolution’ Alexis Ffrench дава израз на любовта си към класически творби от  Бах и Бетовен и страстта му към хип хоп и R&B музиката, и артисти като Kendrick Lamar и Chance the Rapper. Върху комбинацията от класическо образование и увлечение по хип хоп музиката, стъпва изграждането на уникалния композиторски и изпълнителски стил на Alexis Ffrench. „Слушам много ар енд би и хип хоп музика, гледам много видеоклипове в тези жанрове и виждам как артистите, в името на изкуството правят наистина дръзки неща, за да провокират реакция или размисли сред публиката. Бих искал и ние, класическите музиканти, да бъдем малко по-смели в това отношение“. – споделя  Alexis Ffrench.

Опитвайки се да разчупи строгите, академични правила и предубеждения в света на класическата музика, Alexis Ffrench се очертава като един от главните гласове на новата вълна композитори в жанр, предначертан от музиканти от най-висока класа като Лудовико Ейнауди и Майкъл Нюман.

***
Alexis Ffrench е съвременен британски композитор и пианист. Започва да свири на пиано от невръстна детска възраст (когато е само на 4 години). По-късно получава стипендия за най-старото специализирано музикално училище във Великобритания – „The Purcell School for Young Musicians“, а след това продължава обучението си в Кралската музикална академия и в училището за музика и театър „Гилдхол”. Alexis Ffrench печели международна популярност с уникалния си стил, съчетаващ класическа музика с ар енд би и хип хоп ритми.

В края на 2017-та година Alexis Ffrench подписва звукозаписен договор със Sony Music и Modest! Management. Малко след това излизат синглите „Bluebird“, „Radiate“ и кавър версия на „Have Yourself A Merry Little Christmas“.

Издава и разпространява у нас Вирджиния Рекърдс/Sony Music