Днес (04/(12) в 19:00 часа наше време, ще се състои премиерата на новия видеоклип на испанската сензация Росалия към песента „Bagdad (Cap7: Liturgia)“. Сингълът е част от новия албум на певицата „Еl Mal Querer“, получил изключителни отзиви от медии и публика. Видеоклипът е режисиран от Хелми и продуциран от водещата в Европа френска компания в създаването на видеоклипове - Division.

"Хелми успя да създаде перфектната визуална вселена на Багдад, като облече по най-оригиналния начин концепцията да се удавиш в собствените си сълзи". – споделя Росалия

Глава 7, видеото към песента „Bagdad“, е част от аудио-визуалния проект „El Mal Querer“ (Вирджиния Рекърдс/Sony Music). Видеото е поредният пъзел от цялата история, разказана в албума и разделена на 11 глави. Всички версии на “El Mal Querer” на физически носител (CD & 2-LP) са налични в онлайн магазина www.musicmall.bg тук: https://bit.ly/2SGMbqF

"В тази глава, „Литургията“ е в образа на жената, която е достигнала до ръба на отчаянието. Героинята е на колене в молитвен ритуал в търсене на истината и обратния път към просветлението“. – продължава певицата.

 

"При създаването на Багдад търсех умишлено контраста между нежната мелодия и суровия, дори на моменти груб, текст. При визуализацията на песента, контрастът беше основният елемент, на който държах. Ето защо, предложих на Хелми да локализираме част от историята в нощен клуб и основният мъжки образ да е от работещите в бара. Така постигнахме контраст между мястото и звученето на песента, която е своеобразна молитва към Бог“. – допълва Росалия.


Видеото към „Багдад“ е заснето преди няколко седмици (в началото на ноември, 2018) в Париж, сред естествения декор на прочутия бохемски квартал на френската столица – „Пигал“. Наситеният снимачен процес протича в рамките на три дена, през които на Росалия й се налага да научи куп допълнителни умения, за да може да изиграе пълноценно образа във видеото.

„Bagdad (Cap7: Liturgia)“ е сред най-стриймваните и коментирани песни от албума в дигиталните платформи. Песента е страхотна игра на контрастите, определяща начина, по който артистът разбира музиката, която създава и в която, декодира всичките си влияния и вдъхновения.
 

"Не искам да поставям точно тази песен в каквито и да е граници.
В нея има R&B, госпъл и фламенко вдъхновения".


„Bagdad“ е четвъртият видео проект от албума „El Mal Querer“, който излиза след забележителните визуализации на „Malamente“, „Pienso En Tu Mirá“ и „Di Mi Nombre“. Три различни гледни точки към една и съща история, написана от самата Росалия, която се опитва да запази баланса между музикалните иновации и историческата консистенция в звученето на творбата.

“Истинска магия беше съвместната работа с Росалия. Има толкова много емоция и страст в музиката й, че езиковата бариера просто не съществува. Когато чух за първи път « Bagdad », усетих толкова много тъга, придружена с надежда, че въздействието беше почти религиозно. Когато създавах концепцията за видеото, в главата ми през цялото време беше библейската история за Мария-Магдалена, но разказана през съвременния ни прочит. С други думи, нещо подобно на вътрешно изгнание чрез собствената й личностна трансформация и форма на изкуство“. – завършва режисьорът Хелми


www.rosalía.com