Албумът съдържа вечни класически произведения, с нови аранжименти за чело, включително „River Flows In You“, „Nessun Dorma“, „Swan Lake“ и др.

Световно признатият челист пусна ново видео към „Air on a G String“ – гледайте тук

CLASSIC е наличен за поръчки във всички дигитални платформи тук и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg тук

Hauser тръгва на международно турне през 2020 г. с дати в Лос Анджелис и Вашингтон – всички дати тук  


След концерти в разпродадени арени в цял свят като едната половина от световноизвестното дуо 2CELLOS, HAUSER прави следваща крачка във вече успешната си кариера с релийза на дебютния си солов албум CLASSIC, от Sony Classical. Той съдържа едни от най-обичаните класически мелодии писани някога, всяка от които HAUSER внимателно преаранжира за чело. Излезе и ново музикално видео към песента „Air on a G String“, заснето в Будапеща, в което можем да видим брилянтното изпълнение на челиста на класика от Бах – гледайте тукCLASSIC е наличен за поръчки във всички дигитални платформи тук и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg тук.


След премиерата на Classic, HAUSER отново тръгва на международно турне, на което ще изпълнява най-новия си албум и други любими класически произведения, акомпаниран от пълен оркестър, в градове като Париж, Лондон, Берлин, Милано, Будапеща, Киев и др. HAUSER обяви и турне в Северна Америка през юли, с концерти в театър Orpheum в Лос Анджелис и в The Kennedy Center, Вашингтон, с Националния симфоничен оркестър. Билетите влизат в продажба този петък. 

Лесно е“, споделя HAUSER, когато описва Classic. „Това са най-красивите, най-романтичните мелодии, писани някога в класическата музика от най-великите композитори, изсвирени на чело – най-красивият и романтичен инструмент от всички“. Не можем да го виним, че нарича всяка една от композициите в Classic „най-емблематична“ или „най-красива“ или „най-романтична“, защото те са точно такива. Работейки заедно с аранжора Robin Smith и продуцента Nick Patrick, HAUSER адаптира тези вечни композиции на чело, като ги оставя да зазвучат като никога досега, с помощта на Лондонския симфоничен оркестър.

За безвремието в Classic допринася водещото произведение от албума, а именно интерпретация на шедьовъра „Лебедово езеро“ на Чайковски, което HAUSER представя заедно с ослепително видео – гледайте тук. „Лесен избор. Не мисля, че има дори един човек, който не е чувал мелодията и не би я разпознал. В момента, в който я чуеш, си казваш – „А да, балет, Чайковски. Мелодията е емблематична. И обичам по-какъв начин разгръща челото с оркестър, когато свирят мелодията заедно. Същото важи и за откъса на „Лешникотрошачката“ на Чайковски“, коментира HAUSER. 

Историята на челиста започва като малко дете в Пула, Хърватия, което остава така приковано от звука на челото, че събира каквото може около себе си, за да изработи сам инструмента, надявайки се да успее да научи как работи и да повтори магическото звучене. Нетърпеливостта му да се научи да свири на чело надделява и оттогава, динамичният млад челист се изстрелва към славата като едната половина на музикалната сензация 2CELLOS. С издаването на Classic, първият му солов албум от Sony Classical, HAUSER успява да сбъдне може би най-голямата музикална мечта на малкото момче от Хърватия.

От това има нужда светът в момента – тези мелодии, тази музика, изпълнена от душа и сърце на чело“, заключва HAUSER. „Чувствам, че съм на мисия, защото този свят полудя по толкова различни начини. Надявам се да мога да докосна и да достигна до колкото се може повече хора. Смятам, че с Classic мога да го постигна.“

Classic Tracklist:
1. Swan Lake   
2. Rachmaninov Second Piano Concerto   
3. Caruso   
4. Air on a G String   
5. The Nutcracker Suite   
6. Concerto for Clarinet   
7. Nocturne in C Sharp   
8. Intermezzo (Cavalleria Rusticana)   
9. River Flows in You   
10. Lascia Ch'io Pianga   
11. The Lonely Shepherd   
12. Piano Concerto No. 21   
13. Nocturne   
14. Nessun Dorma   
15. Lacrimosa   
16. Adagio for Strings    

За HAUSER
Привлечен от челото като малко момче, когато за първи път го чува по радиото в родната си Хърватия, HAUSER започва да се учи да свири на инструмента на 8 години. Удивителният му потенциал е бързо разкрит, след като започва интензивни уроци по музика, чело и класически репертоар, които го отвеждат в Лондон, Манчестър и Бостън за обучение в консерватория. След като завършва през 2011 г., HAUSER се присъединява към колегата си, челиста Luka Šulić, и двамата формират дуото 2CELLOS, създавайки версия на чело на парчето „Smooth Criminal“ на Michael Jackson, с което стават международно известни.

В класическия свят HAUSER печели 21 1-ви места в престижни национални и международни конкурси по чело и изнася две изпълнения за Принц Чарлз в Бъкингамския дворец и в St James’s Palaces. Той е и последният ученик, свирил за и с емблематичния руски челист/диригент/филантроп Mstislav Rostropovich. Като солист HAUSER е изнасял концерти в най-големите европейски концертни зали, включително Wigmore Hall в Лондон и Concertgebouw в Амстердам.

Метеоритичното издигане на 2CELLOS дава шанс на HAUSER и Šulić да се включат в световното турне на Sir Elton John, да станат част от Sony Music Masterworks и да издадат пет успешни албума, както и да разпродадат арени в цял свят. Като 2CELLOS двамата изнасят концерти в най-ключовите зали, сред които колизеума в Рим, Radio City Music Hall в Ню Йорк, Royal Albert Hall в Лондон, Arena di Verona във Верона, Olympia в Париж, Budokan в Токио и Syndey Opera House. 
 

Последвайте HAUSER
WEBSITE
FACEBOOK
INSTAGRAM
TWITTER
YOUTUBE