По време на събитието групата ще представи за първи път преди световната премиера песните от новия си албум The Bitter Truth

Колекцията излиза на 26/03 – предварителни поръчки тук


Evanescence се завръщат с първи албум с нови песни от почти десетилетие насам – The Bitter Truth! В подкрепа на предстоящия студиен проект, Evanescence и Sony Music организират ексклузивна онлайн среща с 50 фена от различни страни в Европа, на която ще присъстват всички членове на бандата виртуално, за да представят албума и всички песни от него за първи път и преди световната премиера в петък, 26/03.

Вирджиния Рекърдс и Радио 1 Рок дават възможност на 5 суперфена на Evanescence да станат част от специалната онлайн сесия, която ще се проведе във вторник, 23/03 от 21:30 ч. За да получат шанс да се включат, всички желаещи трябва да участват в играта на официалния сайт на радиото - radio1rock.bg. Крайният срок за участие е понеделник, 22/03.

Evanescence обявиха издаването на нова серия комикси - Echoes from the Void, заедно с Incendium и Heavy Metal Entertainment, която ще стартира с 5 издания, историята на всяко от които е базирана на две или повече песни на групата, представени чрез разнообразни визуални графики. Първото лимитирано издание ще включва две истории, вдъхновено от парчетата “Better Without You” и “Wasted On You”, част от The Bitter Truth.

“Толкова се вълнувам да представим този проект. Колаборациите в този вид изкуство са изключителни и за нас бе невероятно да видим колко различни живота може да има една песен, нещо като алтернативни реалности. Нямам търпение да работя по този проект през годината и се гордея с възможността да отворя вратата към този нов свят за нашата музика“, споделя Amy Lee.

The Bitter Truth излиза в дигитален формат, както и на CD, винил и в лимитиран делукс бокс, който съдържа бонус CD, дневник и специална касета с ексклузивно аудио от мейкинга на албума.

The Bitter Truth излиза у нас от Вирджиния Рекърдс и Sony Music, с медийната подкрепа на Радио 1 Рок.


За Evanescence
Легендарната група Evanescence, носител на две награди Грами, вдъхновява милиони хора по цял свят. Дебютният й албум Fallen полага основите на дългогодишна успешна кариера, като прекарва 43 седмици в класацията Billboard Top 10, с над 17 милиона разпродадени копия. Дебютният сингъл и международен хит на бандата “Bring Me to Life” достига до #5 в Billboard Hot 100 и бележи първия й #1 проект във Великобритания. Също толкова популярната песен “My Immortal” застава на #7 в САЩ и Великобритания. След редица световни турнета, Evanescence издават албума The Open Door, от който разпродават над 5 милиона копия, а след него представят и едноименния дългосвирещ проект Evanescence, който дебютира на #1 в Billboard чартовете. Вокалистката на бандата, изпълнител, автор на песни и пианист, Amy Lee, басистът Tim McCord, барабанистът Will Hunt, главният китарист Troy McLawhorn и китаристката и беквокалист Jen Majura, тръгват по едновременно познат, но и нов път в създаването на четвъртия си и най-амбициозен албум до момента – Synthesis, който излиза през 2017 г. Колекцията се нарежда на #1 в цели 4 класации на Billboard - Independent, Alternative, Rock и Classical Album Charts. Evanescence представиха световното си турне в подкрепа на проекта - “Synthesis Live”, през октомври 2017 г., комбинирайки впечатляващите си живи изпълнения и вечни текстове с мощен жив оркестър. 

Track list:
1. Artifact/The Turn
2. Broken Pieces Shine
3. The Game Is Over
4. Yeah Right
5. Feeding The Dark
6. Wasted On You
7. Better Without You
8. Use My Voice
9. Take Cover
10. Far From Heaven
11. Part Of Me
12. Blind Belief