Видеото на една от песничките в диска е 8-то най-гледано българско видео у нас от създаването на YouTube до днес
 

Ако имате деца, сигурно сте чували за канала с детска музика в YouTube, наречен ItsyBitsy Bg, който е предпочитана онлайн дестинация за стотици хиляди деца и родители у нас. Видеата в канала са събрали повече от 77 милиона гледания, а най-успешното от тях, визуализиращо песничката „5 маймунки“ – вече надхвърля 37 милиона.
Насладата от музикалното преживяване за децата сега се пренася и на диск с компилация от любимите детски песнички в гореспоменатия
канал, очаквано наречена „5 маймунки“. Албумът съдържа 14 от най-обичаните чуждестранни детски мелодии, адаптирани на български език, както и техни караоке версии.
Паралелно с издаването на албума, екипът на ItsyBitsy, зад който стоят рок барабанистът Ненчо Стефанов, съпругата му и графичен дизайнер Гергана Цонева и музикалният продуцент Светослав Димитров, работи и върху първи по рода си проект за превеждане на цялото съдържание във видео канала на жестомимичния език, за да направи музикално-образователната наслада достъпна за всички деца със слухови проблеми.
Изпяването на песничките в компилацията е поверено на известния актьор и певец Ненчо Балабанов, както и на малката дъщеря на създателите на ItsyBitsy - Сияна. Тя е и един от основните двигатели на идеята за създаване на детско съдържание. Медиен партньор на колекцията от детски песнички е най-популярният сайт за родители BG-Mamma.
Албумът „5 маймунки“ е вече наличен в MusicMall.bg тук.