Поръчайте колекцията тук / Слушайте тук

Гледайте документалния филм “Evanescence: Embracing the Bitter Truth” в Coda Collection в Amazon Prime тук 

 

Първият албум на Evanescence с оригинална музика от почти десетилетие насам е вече факт! Благодарение на The Bitter Truth, легендарната група се завръща към корените си и разглежда личните си трагедии, сполетяли членовете ѝ през годините, включително неочакваната смърт на брата на Amy Lee и внезапната загуба на детето на басиста Tim McCord, както и световни проблеми, като расовото неравенство, COVID и икономическата несигурност. Но въпреки горчивината и тъмнината, които ни поднася животът понякога, посланието на албума внася светлина – “да продължиш да се бориш е по-добре, отколкото да се откажеш”.

Принудени да създадат и запишат по-голямата част от албума разделени през 2020 г., Evanescence разчитат на безпрецедентен работен ритъм, за да представят за пореден път огнения епичен звук, с който са познати и обичани от феновете си от цял свят, в 12 нови парчета.

За The Bitter Truth Amy Lee споделя: “Искам хората да изслушат този албум и да почувстват надежда и сила. Нещо, което истински ме вдъхновява в живота, са именно онези хора, които са успяли да преодолеят огромни препятствия и да оцелеят. Надявам се, че с The Bitter Truth ще можем накараме хората да повярват, че дори когато нещата са невъзможно болезнени, животът си струва да бъде живян. Благодаря ви за спомените. Време е да създадем нови!

Работата по албума по време на карантината е документирана в нов филм – “Evanescence: Embracing The Bitter Truth”, режисиран от Adam Jones, който е наличен в The Coda Collection, музикалния канал на Amazon Prime Video. За повече информация, посетете www.codacollection.co.

В подкрепа на релийза на The Bitter Truth, Evanescence и Sony Music организираха ексклузивна онлайн среща с 50 фена от различни страни в Европа, на която присъстваха всички членове на бандата виртуално и представиха албума и песните от него за първи път и преди световната му премиера днес. Вирджиния Рекърдс и Радио 1 Рок дадоха възможност на 5 суперфена на Evanescence да станат част от специалната онлайн сесия, която се проведе на 23/03 от 21:30 ч. 
 

The Bitter Truth излиза у нас от Вирджиния Рекърдс и Sony Music, с медийната подкрепа на Радио 1 Рок.
 

За Evanescence

Легендарната група Evanescence, носител на две награди Грами, вдъхновява милиони хора по цял свят. Дебютният ѝ албум Fallen полага основите на дългогодишна успешна кариера, като прекарва 43 седмици в класацията Billboard Top 10, с над 17 милиона разпродадени копия. Дебютният сингъл и международен хит на бандата “Bring Me to Life” достига до #5 в Billboard Hot 100 и бележи първия ѝ #1 проект във Великобритания. Също толкова популярната песен “My Immortal” застава на #7 в САЩ и Великобритания. След редица световни турнета, Evanescence издават албума The Open Door, от който разпродават над 5 милиона копия, а след него представят и едноименния дългосвирещ проект Evanescence, който дебютира на #1 в Billboard чартовете. Вокалистката на бандата, изпълнител, автор на песни и пианист, Amy Lee, басистът Tim McCord, барабанистът Will Hunt, главният китарист Troy McLawhorn и китаристката и беквокалист Jen Majura, тръгват по едновременно познат, но и нов път в създаването на четвъртия си и най-амбициозен албум до момента – Synthesis, който излиза през 2017 г. Колекцията се нарежда на #1 в цели 4 класации на Billboard - Independent, Alternative, Rock и Classical Album Charts. Evanescence представиха световното си турне в подкрепа на проекта - “Synthesis Live”, през октомври 2017 г., комбинирайки впечатляващите си живи изпълнения и вечни текстове с мощен жив оркестър. 

Track list:

1. Artifact/The Turn
2. Broken Pieces Shine
3. The Game Is Over
4. Yeah Right
5. Feeding The Dark
6. Wasted On You
7. Better Without You
8. Use My Voice
9. Take Cover
10. Far From Heaven
11. Part Of Me
12. Blind Belief