ГЛЕДАЙТЕ „PATIENT NUMBER 9“ ТУК 

Принцът се завърна! Отбележете 9-ти септември в календара си, защото това е датата на издаване на Patient Number 9 - новия албум на всепризнатия, удостоен да бъде в Rock and Roll Hall of Fame, носител на Grammy Ozzy Osbourne. Това е неговия тринадесети солов проект и първия след колекцията му Ordinary Man от 2020 г., която разби всички класации.

Едноименният първи сингъл и видеоклип „Patient Number 9“, които бащата на хеви метъла представи днес, съдържат спиращо дъха соло от легендарния китарист Jeff Beck. Визуализацията е режисирана от носителя на награди Emmy и Grammy - Todd McFarlane, с когото хеви метъл титанът работи не за пръв път. В допълнение към характерните за режисьора и типични за комиксите илюстрации,  по време на солото на Beck във видеото могат да се видят и анимирани рисунки от Ozzy.

„В безмилостния бизнес, наречен музикална индустрия, всеки креативен човек с успешна кариера от няколко десетилетия е показал умение, талант и упоритост, които винаги ще предизвикват моето възхищение. Ozzy показва на мнозина от нас, творците, че наистина е възможно да си изкарвате прехраната, правейки почти цял живот това, което обичате. Продължавай, великане!”, коментира с възхита McFarlane.

Историческият албум може да се похвали с участието на китаристите Zakk Wylde, Jeff Beck, Eric Clapton, Mike McCready от Pearl Jam. Феновете ще могат да чуят на барабаните Chad Smith от Red Hot Chili Peppers, както и записания приживе Taylor Hawkins от Foo Fighters. Robert Trujillo (от Metallica) - стар приятел и бивш басист на Ozzy, свири в повечето парчета от албума, а Duff McKagan от Guns N’ Roses и Chris Chaney от Jane’s Addiction поемат щафетата в останалата част. Tony Iommi, съосновател на Black Sabbath  и бог на рифовете, ще участва за пръв път в солов проект на принца на мрака.


ПОСЛЕДВАЙТЕ OZZY OSBOURNE
INSTAGRAM|FACEBOOK|YOUTUBE|TWITTER

ПОСЛЕДВАЙТЕ SONY MUSIC
INSTAGRAM|FACEBOOK

ПОСЛЕДВАЙТЕ VIRGINIA RECORDS
FACEBOOK|INSTAGRAM|YOUTUBE|WEBSITE